dijous, 27 de gener del 2011

DEBATIM LA PAU.

La quarta activitat de la setmana de la pau i la no violència ha estat la de debatre i reflexionar sobre el què és la pau per a nosaltres.

Per a fer- ho, hem organitzat una dinàmica de grup en la què hem expressat, identificat i consensuat la nostra visió de la pau.

Hem començat amb una fitxa cadascú a on hi ha un llistat amb paraules relacionades (o no) amb la pau.Si en trobàvem a faltar alguna, la hi podíem afegir, tantes com ens semblés. 

Les paraules eren: 
no guerra, cooperació, respecte, drets humans, responsabilitat, escolta, no violència, no cridar- se, diàleg, conflicte, camí, desenvolupament, cultura, cooperació, pobresa, democràcia, exèrcit, escola, no barallar- se, seguretat, no contaminació, participació, normes, sostenibilitat, utopia, comunicació, policia, solidaritat, hospitals, reciclatge, llibertat d'expressió, disciplina, empatia, bon humor, equitat, il-lusió, identitat.

D'aquest llistat i de les que hi hem afegit, n'hem hagut d'escollir 8.

Després, per parelles, hem hagut de comparar els llistats i les paraules que havia escollit cadascú, consensuar- les i sortir- ne també 8.

Després, ja en gran grup, cada parella ha exposat les seves 8 paraules, dialogant i argumentant perquè les ha escollit.

S'ha creat el gran debat, molt enriquidor i participatiu.


Al final hem consensuat aquestes 8 paraules:

Cooperació, bon humor, amor, drets humans, empatia, diàleg-argument-escolta, llibertat i respecte.

Una activitat ben interessant que ens ha ajudat a entendre millor la pau i d'altres conceptes importants en la nostra vida i la nostra societat i a dialogar, argumentar i a consensuar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada